mandag den 10. marts 2014

Konklusion EFU

En konklusion på, hvilken form og udstrækning virkemidlerne fra hjemmesiden kan anvendes i butik i forhold til EFU teorien. 

Efter at have studeret Tencel på deres hjemmeside, har vi fundet ud af hvilke virkemilder fra hjemmesiden vi finder anvendelige i forhold til EFU teorien. Eftersom Tencel er ret gode til at sammeligne deres produkt med andre, tænker vi at det ville være optimalt at give kunderne et større indblik i hvilket godt og miljørigtig produkt Tencel er. Derfor, vil vi fremhæve egenskaberne, fordele og udbyttet for kunden, så det bliver lettet for kunden at gennemskue, hvad det egentlig er det for ud af at købe netop dette produkt. Det kunne gøres ved udsende nogle "demo" produkter til de butikker der forhandler mærket og derudover lave en folder, der beskriver produktets kvaliteter. 

Vi har selv forsøgt at benytte EFU modellen på Tencel, og vores forslag ser således ud.Vi har kun lavet dette som et udkast. 


Kilder:
http://www.lenzing.com/fasern/tencel.html
 http://rachelkollerup.com/2012/10/01/tencel-klassens-darling-no-1/


Markedsføring

På Tencel's hjemmeside markedsføres materialet på forskellig vis. Det funktionelle materiale markedsføres igennem forskellige salgskanaler. Virksomheden deltager på diverse messer



Som man kan se på billede ovenfor er der markant forskel på de tre fibre. Sammenligner man Tencel med Uld og Bomuld, kan man se en tydelig glat strukturforskel, nemlig en glat overflade af stoffet. Dette gør det mærkbar blødere og forhindrer hudirritation. Således fremmer Tencel en optimal hud følelse.
Udover diverse messer, er Tencel også synlige i de sociale medier, Facebook samt Youtube.

Hvis man har lyst til at gå mere i dybden med materialet kan vi varmt anbefale Tencel's hjemmeside, hvor man kan læse meget meget mere, dog på TYSK! http://www.lenzing.com/fasern/tencel.html

Tencel


From wood to fiber
Vi har netop købt en T-shirt fra Bel Air, som er fremstillet i 100 % Tencel. Da vi ved ikke ved så meget om Tencel, gik vi i gang med at undersøge dette. For hvem har egentlig opfundet Tencel og hvad er det?
Virksomheden bag materialet
Den østriske virksomhed Lenzing, har 75 års erfaring med at arbejde med udviklingen af tekstiler. De har patent på Tencel som kun er en af de mange produkter som virksomheden har udviklet. De udviklede Tencel i slut firserne – den gang blev det kaldt for Lyocell.
Hvad er Tencel?
Tencel eller Lyocell er lavet af FSC certificerede træ kvas fra europædiske bøgetræer og eukalyptustræer fra Sydafrika. Den unikke fiber sammensætning af bøgetræer og eucalyptus gør tencel rigtig behagelig at have på. 
Materialet beskrives som et miljøvenligt produkt, som kræver lidt energi at fremstille, og hvor de anvendte kemikalier i fremstillingsprocessen genbruges 100%.
Funktionaliteten ved materialet
Tencel er en helt ny generation af fibre, som har nogen rigtig anvendelig egenskaber. Dette produkt kombinere en bakteriehæmmende funktion med en god absorptionsevne. Det vil altså sige at det er effektivt til at suge fugt og ligeledes hurtigt til at komme af med det igen. Den bakteriehæmmende funktion gør at du kan spare en vask eller 2.
Tencel T-shirten er rigtig dejlig at have på, da den har en god følelse på huden og samtidig kan man ånde i den – både i koldt og i varmt vejr.  
Virksomheder der benytter dette materiale
Der er mange modehuse som har fået øjnene op for tencel som et rigtig godt produkt – her kan bl.a. nævnes Marlene Birger, Bel Air samt Gina Tricot.